Knowledge and innovation as an energizer of local development. The state of art
DOI:
https://doi.org/10.62452/ch2j9r97Keywords:
Knowledge, innovationAbstract
The present work tries to give a vision from the state of the art of the dynamisation that the management of the knowledge and the innovation in the local development can undertake, taking into account that the knowledge management is a process that helps the organizations to find, select, organize, disseminate and transfer the information and experience necessary to develop activities such as dynamic learning, problem solving, strategic planning and decision making in the strategic problems of the territory in terms of its development.
Downloads
References
Arceo, E. (2009). Los condicionantes de la crisis en América Latina. Inserción internacional y modalidades de acumulación. Los condicionantes de la crisis en América Latina. Buenos Aires: CLACSO.
Lage, A. (2006). La economía del conocimiento y el socialismo. La economía del conocimiento y el socialismo. Recuperado de http://www.areitodigital.net/LAGE.AGUSTIN.economiacubana.II.OTO-INV.05.htm
Michael, G. (1994). The Dynamics of Science and Research. Londres: SAGE.
Nonaka, I. (2003). La Empresa creadora de conocimeinto. Harvard Business Review. Barcelona: Deusto.
Núñez Jover, J. (2010). Indicadores y relevancia social del conocimiento. Primer Taller de Indicadores de Percepción Pública, Cultura Científica y Participación Ciudadana. La Habana.
Savege, C. (1991). The international trade show for Digital Equipment Corporation. Boston: Digital Equipment Corporation.
Vásquez Rizo, F. E. (2010). Modelo de gestión del conocimiento para medir la capacidad productiva en grupos de investigación. Ciencia, Docencia Y Tecnología, 21(41), 101-125. Recuperado de http://revistacdyt.uner.edu.ar/spanish/cdt_41/documentos/Vasquez%20_Rizo.pdf
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Revista Metropolitana de Ciencias Aplicadas
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.
© Podrá reproducirse, de forma parcial o total, el contenido de esta publicación, siempre que se haga de forma literal y se mencione la fuente.